Een lachende traan

Je geniet van een stralend weertje.  De zon schijnt en de hemel is eindeloos open.  Terwijl je naar het park wandelt, laat je je huid strelen door de zachte wind.  En plots, onverwacht en ondoordacht als een blikseminslag, wordt de lucht dreigend donker.  Je keert op je stappen terug en geheel doorweekt sla je de deur achter je dicht.

Even plots, net zoals een blikseminslag, komt een ziekte de huiskamer binnen.  Ongevraagd als een donkere wolk  Al je plannen, klein en groot, vallen in duigen.  Er lijkt geen toekomst meer.  En toch, maar veel trager, gaan we verder.  Want zieke mensen laat je niet zomaar links liggen, en je hoopt dat ze dat met jou ook niet doen.  Je doorstaat allerlei behandelingen, voor jezelf of niemand die je nabij is.  En steeds is het met kleine tekenen van hoop en de liefde op zijn grootst.

Dit boek biedt geen oplossingen voor de dorre plekken in het leven.  Het wil je stap voor stap helpen het lijden te doorstaan en er dwars door te gaan.  Veertien stapstenen die je helpen niet te verdrinken.  Ze zijn niet alleen bedoeld voor volwassenen, maar ook voor kinderen.  In die zin is het een relatieboek: we staan er nooit alleen voor en wisselen onze woorden uit.

Hoe gaat een mama de weg van haar ziek kind?  Hoe kunnen de grootouders naast hun kleinkind staan?  Ja, ook een papa kan naast zijn kind lopen, dat veel te vroeg moet sterven.

I believe in love

Leuke lichtgevende fluo polsbandjes met de inscriptie “I Believe in Love”.  Leuk om te dragen, leuk om kado te geven.  Zet de energetische waarde van deze bandjes mee in de wereld, die meer dan behoefte heeft aan Liefde.

Liefde overwint alles!

Paul & Ilse Hofmans

The secret of living is giving.

Birdie Yager