Persvoorstelling : vrijdag 20 juni 2008 te Brasschaat

Lennon Hofmans Foundation  &   Een lachende traan, een clown in veertien staties

persvs0806200.jpgIn aanwezigheid van de Provinciegouverneur Cathy Berx

Een kind hebben in je gezin dat geconfronteerd wordt met een meedogenloze ziekte als kanker legt een zware hypotheek zowel op het kind als op de hele familie die hierbij betrokken is.  Het is een zware strijd voor het kind zelf, alsook voor de familieleden.  Dit hebben we persoonlijk kunnen ervaren.

Doch, de vele reacties en de steun die we mochten ontvangen, onder andere via de website van Lennon, rond zijn en onze strijd hebben ons de moed en inspiratie gegeven om de droom van Lennon verder te zetten.  Dit resulteert vandaag in de stichting "Lennon Hofmans Foundation".  De positieve toejuichingen en steunbetuigingen omtrent de foundation hebben ons geholpen door te zetten dit project te realiseren.  Wij danken hierbij iedereen voor hun positieve bijdrage

Lennon ligt aan de basis van het idee om een project op te zetten.  Dit is het begin en niet het einde van zijn droom die we met een groep gelijkgestemde zielen willen realiseren.  De droom van Lennon : "Zieke kinderen helpen hun pijn te verzachten!  Broertjes en zusjes, mama’s en papa’s en oma’s en opa’s helpen zich ‘gelukkig’ te voelen".

Vele gezinnen hebben vandaag de dag af te rekenen met deze ongenadige ziekte.  We willen onze ervaring ter beschikking stellen aan hen die er behoefte aan hebben.  Op deze manier hopen we ons steentje bij te dragen in een snelle, stressvolle maatschappij waar toch nog tijd kan zijn voor mensen die er zijn voor mekaar.

Mission Statement – Lennon Hofmans Foundation
De Lennon Hofmans Foundation wil kinderen en hun families die geconfronteerd worden met de meedogenloze ziekte kanker ondersteunen door :

  • Financiële fondsen op te bouwen.
  • Deze fondsen aan te wenden om de financiële druk binnen het gezin te helpen indijken om toch een zo normaal mogelijk familiaal bestaan te realiseren.
  • Financiële middelen aan te wenden om verder wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.  In de eerste plaats denken we dan aan het kinderkankerfonds.
  • Een opvangnet te ontwikkelen waar deze gezinnen de nodige psychologische aandacht en zorg kunnen vinden om deze moeilijke periodes in hun leven te overwinnen.
  • Een organisatie van mensen (Angel-Network) op te bouwen die een bijdrage willen leveren opdat de Lennon Hofmans Foundation haar doelstellingen kan realiseren.

De Lennon Hofmans foundation en Lennon danken iedereen van harte voor hun bijdrage en steun aan dit project.                                     
                                                                             Paul, Ilse, Sharon, Brian & Jennifer Hofmans.